Indien deze mailing niet goed wordt weergegeven, kunt u hier de online-versie bekijken.
Wielerbond Vlaanderen
  27 maart 2013  


Ik fiets proper

Ik fiets proper: hou afval bij!

Met de Ronde van Vlaanderen voor wielertoeristen - voor veel fietsers dé start van hun seizoen - voor de deur werpen we graag de vraag op of jij proper fietst. Hou je je afval bij tijdens je fietstocht? En hou je je aan de wegcode? 'Ik fiets proper' is een campagne van het fietsmagazine Grinta!, de Vlaamse Wielrijdersbond en Wielerbond Vlaanderen en wil de fietser aanzetten om proper(der) te (blijven) fietsen. Bpost bank zet zijn schouders mee onder het initiatief.

Proper fietsen dekt verscheidene ladingen: respect tonen voor de andere weggebruikers (voetgangers, andere wagens of medefietsers) en de verkeersregels bijvoorbeeld. De focus van de campagne 'Ik fiets proper' ligt in 2013 echter op het milieuvriendelijk fietsen: afval hoort niet thuis in straten en bermen! Geef toe, het is slechts een kleine moeite om de verpakking van een energiereep of een kapotte binnenband bij te houden in plaats van die onachtzaam weg te keilen. 'Ik fiets proper' zal de komende weken en maanden ook de toertochtenorganisatoren aanporren om via eenvoudige maatregelen de boodschap van 'Ik fiets proper' optimaal te verspreiden.
Lancering op Velofollies
Tijdens de fietsbeurs Velofollies (25-27 januari) was 'Ik fiets proper' zichtbaar aanwezig in hal 4. Promomeisjes Deisy en Emmelie spraken de beursbezoekers aan, legden de boodschap van de campagne uit en vroegen om het charter meteen te ondertekenen via de laptop op de stand. Drie dagen promotie op Velofollies gaf het charter een enorme boost. Bijna 1.200 mensen onderschreven nu al het charter. En daar kunnen er nog véél bij!
Onderteken het charter
Laat je naam en voornaam of de naam van je fietsgroep of -club na, vul je e-mailadres in en laat een reactie na. Het vraagt een minuutje van je tijd en toch maakt het een wereld van verschil. Zeker als je daarna de daad ook effectief bij het woord voegt! Doen!

Onderschrijf dus mee de campagne.
Promoot mee de campagne
Steeds meer organisatoren van toertochten en fietsevenementen nemen 'Ik fiets proper' mee in hun communicatie: Golazo, LM Classics, Telenet Cycling Tours, Mijn Ventoux, Kortweg Cycling Travel,... Maar ook kleine wielerclubs én individuele fietsers doen dat. Wij moedigen dat alleen maar aan. Download één van de 'Ik fiets proper'-banners en plaats ze als omslagfoto op jouw Facebook-pagina! Promoot dus samen met ons de campagne op een actieve manier. Je kan ook het logo van 'Ik fiets proper' downloaden: verspreid het op social media, plaats het op je blog of op website van je fiets- of wielerclub! Daarmee geef je een duidelijk signaal!
Spot ons promoteam
'Ik fiets proper' heeft een eigen promoteam dat het komende jaar aanwezig is op enkele grote toertochten en evenementen. Spot ons promoteam, loop langs bij de stand en onderschrijf er het charter!
Je vindt ons op/tijdens: Ronde van Vlaanderen voor wielertoeristen (30 maart, Oudenaarde), Superklassieker
(1 mei, Oudenaarde), Grinta! Challenge (4 mei, Kain/Doornik), Belgian Cycling Happening (13-15 september, Antwerpen).
Vind ons leuk op Facebook
'Ik fiets proper' is ook actief op de sociale netwerkstites Facebook en Twitter. Vind de campagne leuk door de pagina www.facebook.com/ikfietsproper te liken of gebruik hashtag #ikfietsproper wanneer je een constructieve tweet wil posten rond één van onze campagnethema's!
'Zet 'm op je kop!'
'Zet 'm op je kop!' is de slogan van de helmcampagne die onder de koepel van 'Ik fiets proper' wordt gepromoot. Helmenfabrikant Selev ondersteunt de campagne. Bij een valpartij vermindert het dragen van een helm het risico op een hoofd- of hersenletsel met tachtig procent. Bovendien is zo´n helm écht wel cool zijn, goed verlucht en hoeft hij helemaal niet duur te zijn! Kortom: zet 'm op je kop! Meer info


Wilt u onze berichten niet meer ontvangen? Klik hier om u af te melden.
U bent bij ons bekend met het volgende e-mailadres:
#MAILADRES#